جستجو

تاریخ امروز
امروز : پنجشنبه
18. شهریور 1389
30. رمضان 1431
9. سپتامبر 2010
پربیننده ترین مطالب بخش
بهترینها از نظر کاربران
خانه حسینیه سیره اخلاقی امام حسین سخاوت امام حسين عليه السلام
منوی حسینیه
ورود



ما را دنبال کنید
آمار
اعضا : 280
مطالب و محتوا : 8133
لینك وب ها : 127
مشاهده بازدیدهای مطالب و محتوا : 2087845
Add Site to FavoritesAdd Page to FavoritesMake HomepageShare This PageEmail This PagePrint This PageSave Page as PDF
Back to Top

سخاوت امام حسين عليه السلام مشاهده در قالب پی دی اف چاپ فرستادن به ایمیل
(0 votes, میانگین 0 از 5)
دوشنبه ، 26 آذر 1386 ، 16:36

 

درحاشیه نفس الهموم روایت کرده : اعرابی خدمت سیدالشهدا(ع) مشرف شد سلام کرد حاجتی طلب نمود گفت : ازرسول خدا شنیدم که می فرمود : اگرحاجتی خواستید از یکی  از چهار طایفه  بخواهید یا از عرب شریف و یا از مولای کریم و یا ازحامل قرانی و یا از صاحب وجه صبیحی .
اما عرب شریف شما مفتخرید یه جدتان پیغمبر خاتم نبیین واما کرم که ذات سیره شماست واما قران در بیت و خانه شما نازل شده است و اما وجه صبیح شنیدم ازجدتان که فرمود: اگرمی خواهید نظرکنیدبه من پس نظر نمائید به سوی حسن وحسین .

حضرت فرمود : حاجت توچیست؟ در بعضی کتب دارد حاجت خود را روی زمین نوشت و حضرت فرمود : (قیمه کل امرء یحسنه) درکتب دیگر دارد که اعرابی حاجت خود را عرضه داشت وگفت : یابن رسول الله من دیه کامل راضامن شده ام قدرت ادای آن را ندارم باخود گفتم که از کریمترین مردم بپرسم و من ازاهلبیت رسول گرامی اسلام کسی را کریمتر  از شما ندیدم .

حضرت فرمود : یا اخا العرب من از تو سه مساله می پرسم؟ اگر یکی را جواب دهی یک سوم و اگردوتا جواب دهی دوسوم و اگر همه را جواب دهی کل دیه را به تو می دهم . اعرابی عرضه داشت یابن رسول الله آیا مثل شما از من سوال بکند!و حال آنکه تو.اهل شرف وعلمی؟

حضرت فرمود :بلی من خود از جدم شنیدم که می فرمود : (المعروف بقدر المعرفه) اعرابی گفت بپرس اگر جواب گفتم که هیچ وگرنه استفاده خواهم کرد لاقوه الابالله .

امام حسین پرسید: کدامیک ازاعمال افزونتر است؟

اعرابی گفت: ایمان به خدا.

حضرت فرمود : نجات از مهلکه به چیست؟

اعرابی گفت: اعتمادو وثوق به خدا.

حضرت فرمود : زینت مرد به چیست؟

اعرابی گفت :علمی که در آن بردباری باشد.

حضرت: اگرنبود؟

اعرابی : مالی که با آن جوانمردی باشد.

حضرت: اگر نبود؟

اعرابی: اگرنبود فقری که با آن شکیبائی  باشد.

حضرت: اگرنبود؟

اعرابی : صاعقه ای از آسمان بیاید و او را بسوزاند چون مستحق آن است .

امام حسین عليه السلام تبسمی کردند و کیسه ای که درآن هزاردینار بود به او داد و انگشتر خود را به او مرحمت فرمود که قیمت نگین آن دویست درهم بود و فرمود: طلاها را به طلبکارن بده و انگشتر را صرف نفقه خودنما  اعرابی گفت : ( الله یعلم حیث یجعل رسالته) خدا داند که رسالت خود را کجا قراردهد.

 

اضافه‌ كردن نظر


تمامي حقوق متعلق به گروه فرهنگي، مذهبي سه نقطه مي باشد.
استفاده از مطالب با ذكر منبع بلامانع است

قائم هاست